Saturday, 11 June 2011

BUDU vs Kepok LOSONG !!!

haloooo sempena Perlawanan bola Akhir malam ni.. mari kita lihat sape yg menang ?? Lets

Budu atau Kepok losong....

Kate nyehh Gomo klate gomo !!!
satu lagi plak.. peteh Ghanu peteh !!!





VS





Wednesday, 1 June 2011

AKhirnya !!! Hari Yang ditunggu-tunggu telah tiba

SALAM......

hai kawan-kawan semua dan para pembaca sekalian... hurh... agak busy kebelakangan ini.. so mlm ni baru dapat nak update new entry tentang hari yang paling bersejarah dalam hidupku...... hehehe seperti yg di story morry dalam entry sebelum ini.... Konvokesyen Polisas Yg ke 32

aku tiba Di bandar Kuantan pada pagi 23.5.11 yg lalu lebih kurang pukul 6.30 pagi dengan bus yg vouge meletop !! utama Express hahaha (*_*)
Sampai je kat terminaL tu.. lepak dulu situ dgn ZAty  eryn  sementara nak tunggu member aku datang jemput untuk g check in Resort ( Duta Sand Resort)
sementara tunggu pukul 12 kan nak check in resort.. kami semua bersantai santai di Pantai Batu Hitam, Beserah.

Best memory... ramai-ramai berkumpul semula

Ni lah Ally & Ain... driver kami heheheh

Setelah itu..... petang Harinya kami pun pergi le ke Dewan jublu Perak,jalan teluk sisik tu.... untuk raptai majlis konvo itu... hehehehe masing-masing excited la...


Suasana di dlm dewan time raptai..




** Hari itu pun tiba **
bangun Pagi-pagi 24.5.11 ....... terus ke dewan tu dengan berpakaian segak masing-masing .... hehehehe
dizz antara gambar yg sempat di snap.. x banyak pon.. hahaaaa










Sunday, 22 May 2011

Preparation sikit sebanyak [ It's My KOnvoo Time ]

salam.... entry hari ni nak cerita pasal preparation aku nie hah.. nak Ke KUANTAN.... hehe MASA yang ditunggu-tuggu bakal tiba juga.....

Konvokesyen POLISAS kali ke 32 !!!!

hehe dgn ada Banner lg taw....

---> mood nak konvo nie dah melonjak-lonja sejak sebulan yg lalu hahahaha (over la tuh)
mcm2 la preparation yg dibuat... semua nak kena beli..... gaji plak beribu kan ..... hahaha Sabor je lah
-baju & seluar awal lg dh tempah....
-kasut
hadoi mcm lg benda remeh temeh yg banyak keluarkan duit.. tu x masuk g bank bayar duit konvo la.. pos surat jawapan, sampul bagai bagai.. ahhahaha
apa-apa pon.. semua tu perlu la kan untuk nk Konvoo nie hahahah
harap2 Kepuah la kan time konvo nnt

**malam nie Aku bertolak naik Bus kt terminal Sahab pedrana,Alor star... hamboi x sabar ehh (tp kepuah gak la duk dalam bus tu sementara nak tunggu sampai kuantan esok Pagi nye....)

petang esok plak ada Raptai & sesi ambik Jubah..... KAWAN-KAWAN.. see u there
PAgi selasa tu.. hah tudia !!! waktu yg dinanti-nantikan... konvoo time hahaha tunggu la enrty berikutnya untuk gambar-gambar dan storystory during Majlis konvo itu dilangsungkan hehehe...

bubye

Wednesday, 18 May 2011

SOmbong tak bertempat !!!

salam.... halo halo halo...

kalau baca tajuk pon pasti semua pakat-pakat boleh agak kan... apa ISI-Isi untuk entry kali nie.. hahahahaha
It's About SOMBONG ........ seriously aku ni takde la perfect mana pon.... orang slalu berkata "nobody is perfect" "setiap manusia mempunyai kelebihan dan kekurangan" hahaaa lebih kurang mcm tu la kan.. hehehehe

so nak story la sket ttg seorang HAMBA AllaH nie kan.... sombongnye tak bertempat.... padahal dengan tidak disedari olehnya.... orang lain sudah banyak membantu dia... tidak kira perkara penting mahupun remeh temeh .... (tak mau la nak explain lebih-lebih.. nanti orang cakap tolong TAK IKHLAS pulak) heheheh

tapi apa boleh buat... semua JASA dan PERTOLONGAN itu tidak dingati.. tetapi yg tersemat di hati Hamba Allah ni hanyalah Kebencian , Sifat Negatif , Ego , meninggi diri & SOMBONG TAK BERTEMPAT ~~~ janganlah kamu amalkan selalu.. nanti akan memakan diri.... huhuhuuu

so renung-renungkanlah....... hahahaahah
sekian terima kaseh

ngantuk sudah..... bubye

Tuesday, 10 May 2011

Wow BestNya konvokesyen Ptss ...... tak sabar menunggu konvo PoLisaS pulak

Assalamualaikum....

Hari ini.. 9.5.2011 merupakan hari yang bersejarah buat adik ku Fendi.... hari Konvokesyen  PTSS yg ke-5 dilangsungkan dgn gilang gemilang........ 
aku, ibu ku tercinta, adik ku Alia dan Fendi tiba di poli dalam pukul 1 tgh hari  lebih gitu... punye la excited bila tgk budak2 yg dah selesai terima konvo (sesi pagi :untuk pointer 3.5 ke atas)  berjalan meninggalkan Dewan Harumanis PTSS di iringi keluarga dan sahabat... Cantik dan segak masing-masing berjubah konvo, ada yang berbaju melayu lengkap bersampin,tak kurang jugak yang ber kemeja dan ber kot... ala-ala tuah hakim pon ada....

Lepak_lepak sementara menunggu majlis sesi petang berlansung aku pon jumpa la dengan Afifi ,  amer, Apex , muaz dan ramai lagi rakan sekelas Fendi... borak-borak la kejap.. hehehe

TEPAT pukul 2 petang aku,ibuku & adik perempuan aku pon masuk la dalam dewan Harumanis yg gilang gemilang tu.... WAHH !!!! Teruja !!!! sungguh indah dewan tu (sambil duk berangan mcm mane la rupa dewan Konvo aku nanti kat kuantan ) hahahahhaha

ni la suasana kemeriahan kat dewan ptg tadi....
berjam-jam la jugak menunggu ... lastly hah disebutlah nama MOHD AFFEND B MOHD ZAKI !!! tudia dengan segaknya adik aku pon naik atas pentas dan menerima DIPLOMA nya              ( padahal bekas letak sijil je, lepas pulangkan Jubah baru dapat Diploma sebenar) hehehehehe

nie hah !! Trio 3 beradik MEletop afte konvo... hehehe

dalam pukul 6 petang ... selepas selesai pemulangan jubah semau kami pon beransur la pulang..... heheheh tp sebenarnya pegi lepak kat Kuala Perlis dulu.... makan BBQ tepi pantai.. lepas tu baru la balik...

BEST Excited hahahahahahha

sekian.....Tq kepada yang membaca...

Monday, 9 May 2011

SABOTAJ nyehhhhh !!!

ASSALAMUALAIKUM.........

***entry hari ni berkaitan dgn sabotaj.. hehehehe OH DUNIA !!!

hadoi banyak perkara yang sabotaj belaku dlm diri aku, kami sbgai student JTM batch januari 2008.... hahahhhaha amatlah banyak..... rasa geram ade... marah... kecewa....  semua bercampur baur pabila memikirkan kembali tentang semua memori pahit itu..... malas nak describe satu-satu... buat sakit hati jew



so...... saborr jew la....
trade mark dia "aku insan yang lemah, hanya mampu berserah "

good nite

Sunday, 8 May 2011

MAK !!! Hari Yang Indah buat Mu ♥♥♥

Assalamualaikum.....

sempena hari Ibu hari.... aku nak kongsikan sikit fakta tentang hari iBu :

Sejarah hari Ibu 

Hari Ibu ialah hari pengiktirafan kaum ibu, yang disambut pada hari-hari berbeza di kebanyakan tempat merata dunia.Hari Ibu disambut pada hari berbeza antara negara kerana berbagai-bagai asal-usulnya.
Satu aliran pemikiran mengakui bahawa perayaan ini lahir dari satu adat pemujaan ibu di Yunani Purba, yang menyambut satu perayaan untuk Cybele, ibu dewa-dewi Yunani yang agung. Perayaan ini diadakan sekitar equinoks musim bunga di Asia Kecil dan tidak lama kemudian di Rom dari 15 hingga 18 Mac. tetapi di malaysia hari ibu disambut pada 8 Mei setiap tahun.
Orang Rom Purba juga menyambut sebuah perayaan bernama Matronalia yang memperingati dewi Juno, dan ibu lazimnya diberi hadiah pada hari ini. sumber (www.wikipedia.com)


hahaha Dan puas dah baca info tu ??? saja jer nak share..
tambah-tambah sikit info kan.. tak salah.....
***sempena hari ibu... entry ini khas ditujukan buat ibu ku tersayang  ♥♥♥♥♥♥
Shakinah Bt Mat Jusoh. 
the best mother for ever 




..kau tiada tandingannya di dunia ni...

** terima kasih kerana menerima aku dalam rahimmu....


    terima kasih kerana sedia menjaga aku semasa sakitku....

     terima kasih kerana tak pernah memadamkan rasa sayangmu padaku....

terima kasih untuk setiap doamu....


terima kasih YA ALLAH kerana kau memberi kesempatan padaku menjadi sebahagian dari dirinya.....


terima kasih YA ALLAH kerana kau jadikn dia IBUKU..






Puisi buat Mak 




Ibu...

tiada indah selain belaianmu

tiada suci selain doa tulusmu

terhentiku di pusara rahimmu

di antara perjalanan matahari dan rembulan

kasih sayangmu tercurah untukku anakmu..










Rasulullah s.a.w. telah bersabda: "Wanita yang tinggal di dalam rumah untuk memelihara anak akan menyertai ku di syurga" (Riwayat Kanzal Ummal).


Syurga itu terletak di bawah tapak kaki ibu.

Sekian, coretan buat mu Ibu ku...... 

Saturday, 7 May 2011

CUte Boy From London !!!

 Assalamualaiku...... Salam sejahtera.... salam perpaduan..... salam 1 Malaysia
(dh mcm PM plak)

Apa khabar kawan-kawan ? sihat kah anda ? maklum la sekarang ni cuaca x menentu, bila panas.... panas giler.. bila hujan seJUkkk sangat...  [kalau lah kita boleh controll cuaca ni kan.... ] 

so kali ni nak share la gambar yg agak Classik la.. time Aku kecik-kecik dulu.... dalam umur 3 ke 4 tahun gitu la.. tak sure plak.. hehehehehe. mengimbas kembali kenangan ketika di zaman kanak-kanak
BEST !!! semua boleh buat.. free je kan.. hahahaha .  main puas-puas, tak payah nak fikirkan tentang masalah-masalah, xde rasa boring... yang tahu hanya best.. fun.. !!

... cute kan  ❤❤❤❤❤❤ ? kat tangan tu ala2 rockstar gitu~~

Zaman kanak-kanak ku tidaklah kesunyian sebab aku dikurniakan seorang adik Kembar (kembar tahun la aku lahir january--dia bulan disember) namanya Fendi .... dia la teman sepermainan aku time kanak-kanak dulu... hehehehe


nie gambar kami berdua ~~~ masa ni umur 5 tahun tak silap.. hehehe






ni gambar aku bila sudah sewasa.... hehehehe saja nak interframe gak !!





Thursday, 10 March 2011

NAno Oh Awan Nano .....

Salam to friends yg sudi memBACa .... dh laMa gak la x update entry2 baru kt sini...  lack of idea sbnarnya tambah plak secubit malas.... sesudu segan... hahahahha

masam,manis dan masin hehee
tetiBa duk tgh dgr HOT FM mlm2 nie.. dipasanglah LAgu Awan NAno dari HafizzzZZ (hafiZ Af tuh) hehehe . Lagu ni xda kena mengena dengan Gula-gula NAno yg selalu kita makan time kita kecik2 dulu (sekarang pon ade gak makan, kadang-kadang.. ehhe )





bila didengar-dengar lirik & lagunya boleh tahan.. LayaN la plak kan...maklumLah lirik hasil nurKiLan sifu M.Nasir (gila ko x sedap lagi) tetiBA jadi fan lagu nie... hahhaa
 nie ado la lirik lagu AWAn nanO nie hah ....... tatapi dan baca la ekk...
naHH ambik !!! cover lagu nya... ahaha

 
ni lah hafiz.... kot-kot ada yang x kenal.. hahaboleh tahan
Lihat ke arah sana
Serakan warna dan berarakan...awan
Pabila terik-panas
Segera hadirnya memayungi.. diri

Pabila kau dahaga
Sesegera turun hujan melimpahkan... kasehnya
Pabila kau katakan
Akulah awan itu yang kau mahu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri
Tika panas mencuba menggores pipi ...
dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai... jejarimu

Kasehnya
Kaseh tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Awan kekaseh sebenarmu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu... ooooo-ooo

Lihat diriku ini
Yang sesekali pernah kau bagaikan... awan
Sehingga tak mungkin terlupa
berikan belas sedari... dulu

Sehingga tak mungkin termampu saksi
Setitispun air matamu...kasehku
Sehingga kau katakan
Akulah awan itu yang kau rindu

Akulah awanmu yang sedia
Melindungi dirimu tika panas mencuba menggores pipi..
Dan bibirmu

Akulah awanmu yang sering kau rindu
dan tak terduga hadirmu walau tak tercapai... jejarimu

Kasehku
Kaseh tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Aku pelindung dirimu sayang
walaupun tak akan tercapai jejarimu... oooo-oooo

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri tika panas mencuba menggores pipi ...
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai.. jejarimu

Kasehku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu...woooo-woo

 


******tetiba jadik jiwang plak lepas dgr lagu nie.. hehehe******
teringat plak kt seseORANG tu ....

-------> thanks to all PEMBACA !!! SiapaKAH seseORANG itu ????  hehe tunggu erNTry akan datang...... <-------------

Wednesday, 23 February 2011

BErbosan di Rumah !!!!

 meniti setiap hari yang mendatang yang ku lalui ..........
hari hari yang ku lalui buat masa ini adalah detik-detik hari yang bosann..... BOSAN .... bOSAN BORING ....BORED ..... SAMA SAHAJA semua itu... yg penting x de apa aku nak buat.. ahhaha
ngee muka ku dipenuhi keBOSANan !!!!

==> tetiba dok melayan perasaan dengan frasa-frasa yg Rubbish kt atas tu !!! kah kah kah !!


hari nie aku punya la xtaw nak buat apa.. tetiba ja p duk melayan perasaan.. hahahha cam org gilerr pown hadoooo .... !!!


macam-macam Adegan & aksi aku buat.. hahahahha jom tengok ..... Lets...




uSya burung terbang !!!





ZZZzzzzz tido la ape lagik !! haha

Friday, 18 February 2011

Hari pertama BerBLOg

1st day buat blog nie hah.....




xtaw nak tulis apa lagik.. heheh just try hahahaa

saja letak Gambaq nie hah !!
kat ECM,kuantan ni.. hehe saja bergambar masa g hantar report LI desember lalu.... sexy tak ???



 nie lah KAMI !!! kak amy, Syud, CTZ(nama glamour dia) eryn, Ally, Abun (tunjuk otak2) , AKU terselindung tuh hah and lastly mek Zaty as camera woman kami.. yehah !!!
lepas main bowling nie bersama Wak sekak n Awek baru dia..









Peace !!!!
jalan jalan sepanjang Kuantan Mall.. hahaha (ada ka?)









DIVa BerangKat Pulang ke KEdah!

hahaha malam tuh.... bertolak lah balik... huuuu bubye Kuantan

naik PEnerbangan Utama expreSS lagi taw !!! hahaha